Regeringen forhindrer frie skolers sociale ansvar

Kristendemokraterne påpeger, at statens tilskudsordning til svage elever, forhindrer private skoler i at løfte deres sociale ansvar. Så angrebet på de frie skoler er rent ideologisk spin.

Stig Grenov

Det er dybt urimeligt, at Undervisningsminister Christine Antorini (S) med den ene hånd skoser private skoler for ikke at tage svage elever ind, mens hun med den anden hånd spænder ben for, at den frie grundskole løfter sit sociale ansvar.


Kristendemokraterne påpeger, at statens tilskudsordning til svage elever, forhindrer private skoler i at løfte deres sociale ansvar.


Ansøger en fri skole om mere end 12 timers ugentlig støtte, tvinges de til at afholde udgiften til de timer, som staten ikke imødekommer. De øgede lønudgifter tvinger skolerne til at vælge mellem at gå konkurs mens de opfylder deres sociale ansvar, eller sige fra over for svage elever.


Angrebet på de frie skoler er rent ideologisk spin, der skal vende folkestemningen mod ethvert alternativ til regeringens helhedsskole. KD vil give lilleskoler og privatskoler mulighed for at modtage børn med faglige eller adfærdsmæssige udfordringer på samme økonomiske vilkår som Folkeskolen.