Offentligt ansatte underløbet af socialisterne

Kristendemokraterne vil genindføre ordnede forhold inden for det offentlige. Offentlige arbejdsgivere bør betale 30 millioner om dagen i lockout bod. Det kunne virke motiverende på forhandlingsviljen.

Stig Grenov

Kristendemokraterne kvitterer for Pia Olsen Dyhrs (SF) indrømmelse af, at det var regeringen der stod bag, da lærerne blev kørt over i forårets konflikt.


Men KD vil holde Socialistisk Folkeparti ansvarlig for de fremtidige kaotiske forhold på det offentlige område. Sygeplejersker, politibetjente, portører og hjemmehjælpere har læst skriften på væggen ved forårets overenskomstforhandlinger. Som lærerne har de valget mellem at makke ret eller blive lockoutet, tømme deres konfliktkasse og få forhøjet kontingent, som straf for, at de er organiseret.


KD vil genindføre ordnede forhold inden for det offentlige. Strejke og lockout våbnene skal erstattes af en styrket forligsinstitutionen. Alternativt bør arbejdsgiverne betale 30 millioner om dagen i lockout bod ud over hvad der spares i lønninger. Det kunne måske virke motiverende på forhandlingsviljen hos Moderniseringsstyrelsen, kommunerne og i sidste ende regeringen, hvis begge parter blødte økonomisk i en konfliktsituation.


Pia Olsen Dyhr mangler at erkende sit medansvar i, at medlemmerne flygter fra fagforeningerne, der reelt er sat uden for indflydelse på arbejdsforholdene. De medarbejdere, der sidder hårdest i det, har ikke råd til at risikere en lockout. Om få år vil området derfor udgøre et dårligt organiseret proletariat uden rettigheder.


Indgår det i listen af politiske meriter, som SF fortryder? Undskylder SF også, at den helhedsskole, der binder børnene i institutioner til langt ud på eftermiddagen, delvist finansieres af de sparede lærerlønninger under konflikten?


Kort sagt: tak for erkendelsen Pia Olsen Dyhr. Men undskyldningen har ingen værdi, førend SF erkender sit medansvar i, at offentligt ansatte står forsvarsløse, når de har regeringen som direkte modstander. Så vær nu rar at fortælle vælgerne, hvad du vil gøre ved det!


Kristendemokraterne har meldt ud. Vi peger mod en blå regering, men den skal have et medmenneskeligt ansigt.