Kristne værdier modvægt til rabiate holdninger

De hadske, undertrykkende holdninger fra Grimshøjmoskeen skal stoppes. Men vi kommer ikke ondet til livs ved at lukke moskeen. Vi skal tværtimod åbne os og vise muslimerne, at Danmark bygger på kristne værdier.

Egon Jakobsen

af Egon Jakobsen, KristenDemokraternes politiske næstformandMoskeen på Grimshøjvej i Århus er igen havnet i medierne, fordi imamen prædiker om at straffe med stening og piskeslag. Og ikke uventet er politikerne oprørte over de rabiate udtalelser. Det er uhyggeligt, at nogle mennesker prædiker den slag had og undertrykkelse, lyder det blandt andet fra Enhedslisten. For det er ikke de holdninger man har i et demokrati.


Men demokrati er ikke i sig selv et modstykke til den outrerede undertrykkelse. Demokrati er en styreform uden eget værdigrundlag. Så hvis flertallet går ind for stening og piskeslag, så er det jo en demokratisk beslutning. Men den bygger unægtelig på et ganske andet grundlag end vores. For her i Danmark er de kristne værdier selve fundamentet for det demokratiske samfund og retssystem.


KristenDemokraterne er helt enige i, at de hadske, undertrykkende holdninger fra Grimshøjmoskeen skal stoppes. Og imamen skal udvises. Men vi kommer ikke ondet til livs ved at lukke moskeen. Eller ved at lukke det danske samfund inde i sig selv.


Vi skal tværtimod åbne os og vise muslimerne, at Danmark bygger på kristne værdier. Vise dem, at i det kristne samfund har alle mennesker lige værdi uanset køn, race, religion, evner eller bankbog. I det kristne samfund har kvinder og mænd samme rettigheder – og samme pligter. I det kristne samfund er der tros- og religionsfrihed. I det kristne samfund respekterer man andre menneskers ret til at udtrykke deres tro og deres meninger – og til at være uenig med landets ledere.


Her i Danmark skal mennesker have lige muligheder, enten de er kvinder eller mænd, børn eller voksne, etniske danskere eller flygtninge/indvandrere. Det er KristenDemokraternes politik bygget på det kristne værdigrundlag.