Christiansborg tvinger kommunerne til at fyre ansatte

Hvorfor må kommunerne ikke selv bestemme fordelingen mellem bygninger og varme hænder? Og hvorfor skal grænserne være så besnærende lave, at der ikke er loft til at tænke langsigtet?

Karlo Brondbjerg

af Karlo Brondbjerg, Herning, byrådsmedl. i Herning, medl. af KD's HovedbestyrelseBudgetloven er i sin nuværende form et stykke menneskefjendsk og uansvarligt regnearks-makværk. Derfor vil KristenDemokraterne arbejde for at genetablere budgetlovens loft fra tiden før Corydon-indgrebet.


Christiansborg gør det umuligt for kommunerne at bruge penge nok til varme hænder. Hvor ofte tænker vi ikke: det er for galt, at vi har råd til prestigebyggerier, smukke stenbelægninger på gågaden med mere, mens der skal konstant skal fyres ansatte inden for ældre, handikappede, psykiatri, børn, familier, undervisning osv. Kort sagt ”mursten” eller ”varme hænder”.


KristenDemokraterne har stor forståelse for, at vi i kommunerne skal passe på borgernes penge, og at der er brug for love, der beskytter os mod den uansvarlige opførsel, som f.eks. blev udvist i Farum. Men hvorfor må kommunerne ikke selv bestemme fordelingen mellem

bygninger og varme hænder? Og hvorfor skal grænserne være så besnærende lave, at der ikke er loft til at tænke langsigtet?


Alle partier på Christiansborg bærer et fælles ansvar. Da Bjarne Corydon (S) var finansminister, lagde kommunerne en smule luft til sanktionslofterne med det resultat, at den røde regering gav tommelskruerne en ekstra omgang eller to. Danmark står udenfor Euro-zonen, så det er ikke EU, der tvinger Christiansborg til at fare frem med pisk.