½ million ekstra til børn og familier – på Bornholm

KD fik både en psykolog og ekstra 500.000 kr. til børne- og familieområdet, og penge til en halv times mindre undervisningstid for lærerne.

Bjarne Hartung Kirkegaard

af Bjarne Hartung Kirkegaard, kommunalbestyrelsesmedlem (KD)


KristenDemokraterne på Bornholm noterer sig med tilfredshed, at vi lokalt er med i et godt budgetforlig, som formeldt vedtages af kommunalbestyrelsen ved 1. behandlingen 22. september og ved 2. behandlingen 13. oktober.


Det indeholder flere varme hænder, fortsat hurtig miljøsagsbehandling for landbruget, parrådgivningen blev ikke – som foreslået – sparet væk, og vi fik meget andet godt igennem.


Budgetforliget blev indgået efter to dages budgetforhandlinger i Bornholms Regionskommune. Jeg er til det lange, seje træk - så jeg blev tilbage og bed mig fast i bordkanten. Sammen med kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Socialdemokraterne, Enhedslisten og Radikale. Øvrige partier valgte at forlade forhandlingerne.


Jeg er glad for flere ting i budgettet: Nat-teamet i hjemmeplejen er styrket. Der er afsat penge til at hjemtage rengøringen fra 1. september 2017 – det vil give bedre arbejdsmiljø og bedre rengøring. Jeg fik både en psykolog og ekstra 500.000 kr. til børne- og familieområdet. Det glæder mig, at børneområdets ”gule team” nu kan fortsætte – det er blandt andet penge til gadeplanmedarbejdere og forebyggende indsats.


Sammen med nogle andre kæmpede jeg for ekstra 400.000 kr. til turistinformationen i de kommende tre år, så der også vil være betjent turistinformation i Hasle og Aakirkeby i 2017-2019. Og der blev lidt penge til de lokale borgere i Østerlars, som samles på den tidligere Mosaikskolen.


Det lykkedes også at få skrabet penge sammen til at finansiere en halv times mindre undervisningstid for lærerne i den bornholmske folkeskole. Det er en investering i arbejdsmiljø og mindre stress – lidt mere tid til forberedelse.


Jeg er glad som medlem af social- og sundhedsudvalget, fordi vi har fået lagt en række ordentlige prioriteringer ind. Jeg er glad på erhvervs- og beskæftigelsesudvalgets vegne, fordi jeg var med til at løse et problem om turistinformationerne. Jeg er glad på det lokale Bornholms vegne, fordi der mange steder blev plads til gode projekter – små og store.


Og så er jeg glad som kristendemokrat, fordi de holdninger og det menneskesyn, som jeg er bærer af, fik gennemslag i kommunalbestyrelsens budgetlægning – også på børne- og ungeområdet. Jeg var med til at finde og forme 500.000 kr. ekstra til børneområdet. Så jo, det er givende og spændende at være i politik.


KristenDemokraterne er et blændende godt ståsted. Her er der plads til alle, som ikke har nok i sig selv. Her er brug for flere engagerede mennesker, som vil tage stafetten op. For KD fortsætte kampen for medmennesket, lokalsamfundet og en ordentlig forvaltning af det, vi har fået betroet.