Forsvarsadvokat, tidligere flygtning og mælkebøttebarn fra Fyn skal få KD i Folketinget

Lighederne er der ikke mange af, når man ser på den 55-årige ulasteligt klædte Gert Dyrn, 32-årige Michelle West med sorte tatoveringer på sin hvide hud og mørklødede Jenan Jamel Bozo, som er cirka 62 år gammel.

Men de har mere end én ting til fælles: De er alle netop blevet godkendt som folketingskandidater for KD på Fyn, og de kæmper for de samme værdier – menneskeværd, bæredygtighed og frihed.

 

Michelle West

Modstand har skabt mig
Spidskandidat Michelle West har mandag aften ladet sine seksmåneder gamle tvillingedrenge blive hos faren, så hun kan koncentrere sig om spørgsmål på opstillingsmødet.

– Jeg har haft en turbulent barndom med skiftende sagsbehandlere og vurderinger – og da jeg var 16, sagde en sagsbehandler meget åbent, at ”nu venter man jo nok på, at du bliver så gammel, at en anden kasse skal betale”, fortæller hun.

Et udfordret ungdom, en sen ADHD-diagnose og modstand i statsamtet/familiehuset er nogle af årsagerne til, at Michelle nu læser jura – og er gået ind i politik. For også de svageste har krav på retssikkerhed. Og det tidligere mælkebøttebarn frygter ikke kampene på Christiansborg:

– Jeg er ikke bange for modstand, for modstand har skabt mig. Jeg har en ambition om en dag at blive familieminister. For Danmark har brug for ministre, som har prøvet at leve et virkeligt liv, hvor succes ikke har været givet, siger folketingskandidaten.

Kulturbærer med demokratiske værdier
Mens Michelle stiller op for første gang, har dansk-kurdiske Jenan Jamil Bozo megen politisk erfaring. Han har tidligere siddet i Odense Byråd i otte år og været formand for Flygtninge- og Indvandrerrådet i fire år.

Jenan flygtede til Danmark fra Syrien/Irak i 1986, hvor han var cirka 16 år – sin præcise alder kender han ikke selv. Til gengæld kender han meget til integration.

– Jeg er født i et andet land og bærer derfor to kulturer på mig. Jeg har lært at leve med begge kulturer, men lægger vægt på den danske kultur med demokratiske værdier. Viljen til at yde for at nyde ønsker jeg at fremme hos borgere i Danmark. Frihed, det kræver ansvar.

Resocialisering og kernekraft
Frihed er noget, som Gert Dyrn, bogstaveligt talt, på daglig basis procederer for for sine klienter, der kan risikere årevis bag tremmer. Forsvarsadvokaten ser behovet for KD´s politik, blandt andet når det gælder retspolitik og samfundets svageste.

– Man skal være stærk for at være svag. De sociale systemer fastholder i stedet for at udvikle. Det gælder også fængslerne, som ofte er uegnede til resocialisering. Sociale indsatser skal alle steder anses som investeringer i mennesker, siger han.

Dyrns anden store mærkesag er, at luge ud i de sorte pletter på miljøfronten.

– Klima og energi er miljøpolitik. Mere fri natur, færre pesticider og nye driftsformer i land- og skovbrug. Mere forskning i kernekraft og grøn energi. Der skal investeres mere for at redde, hvad reddes kan. VI har altså ikke fået jorden fra vores forældre, vi låner den af vores børnebørn.