PRESSEMEDDELSE:

Vores fynske spidskandidat Michelle West har erfaret, at man i det kommunale budget for Faaborg Midtfyns Kommune, hvor hun og Gert Dyrn bor til daglig, foreslår en besparelse på at fjerne muligheden for at hjemmepasse sit eget barn, med tilskud. Det er bare én af konsekvenserne af en regnefejl på 20 millioner i tidligere regnskab.

Udtalelse, lokalformand i KristenDemokraterne i Faaborg-Midtfyn Kommune, Michelle West:

“Vi har i KristenDemokraterne i Faaborg-Midtfyn Kommune forståelse for, at økonomien skal hænge sammen, men vi er rystede over at man foreslår at spare et sted, som giver børn en enorm tryghed og nærvær med en forælder. Små børn skal ikke betale for regnefejl i en kommune med deres mulighed for en roligere hverdag”

KristenDemokraterne mener at det alene skal være op til forældrene at bestemme, om det er hjemmepasning, offentlige eller private pasningsordninger, som er det rigtige for netop deres barn og aldrig alene på baggrund af privatøkonomi.

Den bedste barndom skal ikke kun være for børn af velhavende forældre.

Derfor går vi til folketingsvalg på lovhjemlet ret til fleksibel hjemmepasning med et tilskud på 85% af kommunale pasningsudgifter og med muligheden for at have en arbejdsindtægt sideløbende, for de familier der har behov og mulighed for, at beholde mere end én indkomst.