19. feb 2024

Er tiden inde til at skrotte valgplakaten?

Pressemeddelelse

I vores bestræbelser på at fremme bæredygtighed og indlede en meningsfuld samtale om fremtidens valgkamp, er vi dykket ned i tallene bag brugen af valgplakater. Til valget i 2019 fremstillede landets største trykkeri 150.000 valgplakater.

Da en valgplakat i gennemsnit bidrager med 1,4 kg CO2-udledning, svarende til en bilkørsel på 10 kilometer, udgør den samlede CO2-udledning fra disse 150.000 plakater noget, der ligner en gevaldigt lang bilferie i en almindelig benzinbil, på knapt 37,5 gange rundt om jorden. Dette perspektiv giver da stof til eftertanke om, hvordan traditionelle valgkampsmetoder måske trænger til en opdatering i lyset af nutidens miljøudfordringer.

Vi opfordrer alle partier og interessenter til at deltage i denne vigtige debat, som vi naturligvis også vil være en aktiv del af. Lad os nu forenes om mere miljøvenlige valgkampsmetoder, så vi sammen kan sikre, at vores politiske engagement ikke kun er inkluderende og engagerende, men også ansvarligt over for planeten, vi alle deler.

Vores indenrigspolitiske ordfører, Jesper Housgaard, tilføjer: “Forestil jer en valgkamp, hvor vores CO2-aftryk ikke svarer til en maratonrejse rundt om jorden, men snarere til skridt, vi tager sammen mod en grønnere fremtid. Lad os genoverveje, hvordan vi fører valgkamp, så vi både kan engagere borgerne og passe på vores klode.

Vi opfordrer til en bred dialog og er åbne for innovative løsninger, der kan reducere vores miljøpåvirkning og samtidig styrke den demokratiske proces, så alle partier kan blive enige om, at det er tid til at gå nye veje. For kun i fællesskab kan vi reelt tage dette skridt. Lad os udforske digitale platforme og måske styrke de klassiske, fysiske vælgermøder og -arrangementer. Så kan vi tage et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig politisk kultur fremover.

 

Jesper Housgaard
Indenrigsordfører
Tlf.: 28302655
01jhousgard@kd.dk


Jesper Housgaard

Indenrigsordfører, KristenDemokraterne