16. okt 2023

KristenDemokraterne vælger ny politisk næstformand

Efter et givende og bemærkelsesværdigt landsmøde den 14. og 15. oktober i Middelfart, hvor KristenDemokraterne vedtog et nyt værdigrundlag, har Henrik Hjortshøj givet staffeten som politisk næstformand videre til nordjydske Jørgen Bjerregaard.

Det seneste landsmøde var et skelsættende øjeblik for KristenDemokraterne og blev markeret af en kollektiv ånd af visioner og velovervejethed for partiets fremtid. Som politisk næstformand har Henrik Hjortshøj stået i spidsen for denne værdifulde proces sammen med andre engagerede partimedlemmer. Sammen har de arbejdet hårdt på at definere og styrke partiets grundlæggende værdier, og Henrik har været stolt over at bidrage til denne utrolige præstation.

Henrik Hjortshøj udtaler: ”Jeg har værdsat og nydt hvert eneste minut som politisk næstformand for KristenDemokraterne. Det har været en ære og en fornøjelse at arbejde sammen med dedikerede partimedlemmer, der deler vores vision for et mere ansvarsbevidst, familievenligt og næstekærligt samfund. Jeg er taknemmelig for den støtte og tillid, som partiet har vist mig i denne rolle, men jeg må også erkende, at kombinationen af et fuldtidsjob og familielivet gør det umuligt at give den nødvendige tid og energi til at lede partiet som politisk næstformand. Derudover er jeg bevidst om vigtigheden af at forberede sig til de kommende kommunale og regionsrådsvalg i 2025 og ønsker at kunne fokusere fuldt ud på denne opgave. ”

KristenDemokraternes hovedbestyrelse har derfor valgt Jørgen Bjerregaard som politisk næstformand. Jørgen Bjerregaard er mangeårigt medlem af KristenDemokraterne, bosat i Brovst i Nordjylland hvor han arbejder som skoleleder. Jørgen Bjerregaard har de seneste år besiddet poster som næstformand i Nordjyllands storkreds, formand for Jammerbugt kommuneforening, folketingskandidat og ikke mindst som partiets uddannelses- og ungeordfører.

KristenDemokraternes landsformand Jeppe Hedaa udtaler: ”Der skal lyde en stor tak til Henrik Hjortshøj for hans dygtige og engagerede arbejde som politisk næstformand. Jeg ser frem til at samarbejde med Jørgen Bjerregaard i de kommende år. Jeg ved at Jørgen er en dygtig politiker, med stærkt øje for det faglige og ikke mindst hjertet på rette sted.”

Med KristenDemokratenes nye værdigrundlag baseret på værdighed, fællesskab, frihed og ansvar i hånden skal Jørgen Bjerregaard nu i gang med det politiske arbejde og stå i spidsen for at udvikle faktabaseret og visionære politikker for det danske samfund.

Nyvlagt politisk næstformand, Jørgen Bjerregaard

Nu tidligere politisk næstformand, Henrik Hjortshøj